Hajnóczy-cseppkőbarlang látogatása

Közel egyéves előkészítés után kaptunk engedélyt a Felsőtárkány közelében lévő Hajnóczy-cseppkőbarlang látogatására. Az engedély egyedi, a túra pedig exkluzív, rendhagyó és a rendezvénnyel kapcsolatos. Az engedély kiköti a természetvédelmi szabályok szigorú betartását, és a túravezető utasításainak pontos és szigorú követését.

Az engedély csupán két kis létszámú csoport barlangba való bejutását teszi lehetővé. Tudnotok kell, hogy a barlang nem kiépített. Nem rendelkezik járdákkal, világítással, és speciális ruházatot igényel. Csak azok jelentkezzenek, akiknek nincs tériszonyuk, illetve nem jelent akadályt a bezártság tudata sem. Csak egészséges személyek látogathatják. A barlang az Odorvár közelében helyezkedik el. A helyszín megközelítését gyalogosan turistaúton lehet megoldani (a visszaúttal együtt) egyénileg vagy csoportosan. Érdeklődni és jelentkezni a Találkozók szervezőjénél Papp Lászlónál kell a tájékoztatóban megadott telefonszámon – előzetesen. Előre jelezzük, hogy valószínűsíthető a túljelentkezés. Ebben az esetben a létszámkorlát miatt nem tudjuk lehetővé tenni mindenkinek a barlangi belépését. Ezért előre elnézést kérünk! A befogadásnál a jelentkezési sorrend számít! Akik nem jutnak be a barlangba, azok számára az első nap estéjén a képes beszámoló adhat megnyugvást.

Szükséges tudnivalók és felszerelés:

  • fejlámpa, amit mindenkinek magának kell biztosítania + elem
  • minimum két réteg ruha, (az a legjobb ha a felső réteg az egy overál),
  • gumicsizma vagy bakancs (bakancs esetében ne új bakancs legyen)
  • nagyjából 8 fok van a barlangban és kb. 3 órát töltenek a föld alatt.
  • sisak, amit a túravezető biztosít!

A túra résztvevői lehetnek:

  • 18 év alattiak csak a szülők írásos nyilatkozatával vehetnek részt a túrán.
  • Ebben a szülők nyilatkoznak arról, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy a Hajnóczy-barlangban részt vegyen egy vezetett túrán a gyermeke, illetve nyilatkozik arról is, hogy semmilyen olyan betegségben nem szenved a gyermeke, amely kizárná egy barlangi túrából. pl: epilepszia stb. Ha állandó gyógyszeres kezelése van a gyermeknek, akkor kezelőorvos általi beleegyező nyilatkozatra van szükség.

Comments are closed