Beköszöntő és Meghívó

Beköszöntő

Most alakítjuk a jövőt! Nem is olyan régen még elképzelhetetlennek számítottak azok a fejlesztések, amelyek végbementek a hazai természetjárás területén. Az elmúlt években megújult hazánk emblematikus túraútvonala, az Országos Kékkör, információs táblák jelentek meg az erdőkben, számos turistaház és kilátó épült, valamint jelenleg is gőzerővel zajlik a Magyarországon található mintegy 25 ezer kilométernyi turistaút felmérése és digitalizálása. Ezeknek az óriási munkáknak és beruházásoknak egy végső célja van: minél több ember mozduljon ki szabad idejében, hogy megismerje hazánk végtelenül gazdag természeti és kulturális kincseit.

Aki ezt a beköszöntőt olvassa, azt minden bizonnyal már nem kell győzködni a túrázás szépségeiről és fontosságáról, az viszont már csak rajtunk múlik, hogy ebből a szenvedélyből mennyit adunk át a következő generációnak. Ebből is látszik, hogy mennyire fontos a Gyalogtúrázók Országos Találkozójának és a Természetjáró Gyerekek és Diákok Országos Találkozójának minél színvonalasabb megszervezése, mert amit itt átadunk, mutatunk, az meghatározza majd a következő évtizedek természetjárását.

Garancsi István, MTSZ elnöke

Meghívó

Kedves fiatal természetjáró túratársaink!

Az idén 27. alkalommal rendezzük meg országos találkozónkat, most a Gyalogtúrázók Országos Találkozójával egyidőben!

Egy olyan helyen történik ez most meg, ahol közel 10 éve már jártunk ezzel a rendezvénnyel. Most visszatérünk ide a Heves Megyei Természetbarát Szövetség jóvoltából. Idén ugyanis Ők rendezik a két találkozót. A rendezvény színvonalát a szervezők felkészültsége és elszántsága garantálja.

Hogy mire számíthattok? A szokásos kihívások közül: éjszakai és nappali tájékozódási túraverseny, elméleti és városismereti verseny, teljesítménytúra. És az újdonságok, amik rátok várnak: a bükki táj szépsége, Eger város varázsa és a meglepetés programok. Természetesen találkozhattok régi és új csapatokkal, új barátokat szerezhettek, miközben megmérettetik felkészültségetek.
És akik rendszeres résztvevők már ki is találták, akik nem, azok kedvéért elmondom:

A Természetjáró Fiatalok Szövetsége nevében várlak Titeket az idei Felsőtárkányban rendezendő Természetjáró Gyerekek és Diákok Országos Találkozójára (ismertebb nevén „TEGYOT – TEDOT”-ra) 2016. július 7-12. között.

Kriston Zoltán és Lehoczki Zoltán, a TFSZ elnökei

Comments are closed